Egereši: Otvoriti predstavništvo Vojvodine u Briselu

Kandidat za predsednika Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je da će se zalagati za otvaranje predstavništva…

16. jul 2008

Šandor EgerešiKandidat za predsednika Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je da će se zalagati za otvaranje predstavništva Vojvodine u Briselu.
„Prisustvom u Briselu bićemo blizu vatre, dakle blizu fondova kod kojih ćemo moći da konkurišemo, ali i blizu evropskih institucija kod kojih ćemo moći da lobiramo ne samo za Vojvodinu, već i za Srbiju“, rekao je Egereši za današnji novosadski „Dnevnik“.
Ocenio je da su priče o tome kako otvaranje predstavništva Vojvodine u Briselu ima veze sa separatizmom „obične gluposti“.
„Vojvodina ima sposobne ljude za taj posao i sad samo treba da se dogovorimo o formi našeg prisustva u glavnom gradu Evropske Unije, ali moj je stav da do toga svakako mora doći“, kazao je Egereši.
Prema njegovim rečima, ukoliko Srbija žzeli u Evropu, onda mora početi da uvažava regionalni interes, a ne da se, kao do sada, zahtevi iz Vojvodine u nekim krugovima ocenjuju kao separatistički.
Kako je ranije najavljeno, Egereši, koji je funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara, biće kandidat vladajuće većine za predsednika skupštine na današnjoj konstitutivnoj sednici pokrajinskog parlamenta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga