- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Egereši: Ostavke ne ugožavaju vladajuću koaliciju

Posle ostavki nekoliko poslanika, koji su odlučili da se odreknu funkcije u Skupštini Vojvodine i zadrže mesto gradonačelnika, vladajuća koalicija neće biti ugrožena, rekao je predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši.

“Vladajuća koalicija ne bi bila ugrožena ni kada bi svih 14 poslanika, koji obavljaju duple poslove, podneli ostavke na poslaničke funkcije“ kaže Egereši.

On dodaje da će mesta poslanika, koji su dali ostavke, ostati neraspoređena do isteka mandata skupštinskog saziva, jer se na proleće moraju raspisati redovni izbori. U Skupštini Vojvodine navode i da ne postoji rok u kojem bi morale da se verifikuju ostavke poslanika. Dosad su ostavku na poslaničko mesto podneli gradonačelnici Inđije i Sremskih Karlovaca, Goran Ješić i Milenko Filipović.

Prema ranijim najavama mandata u vojvođanskom parlamentu trebalo bi da se odreknu i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić i prvi čovek Novog Bečeja Milivoj Vrebalov, zatim predsednici opština Srbobran Branko Gajin, predsednik Bača Tomislav Bogunović i predsednik opštine Ruma Nenad Borović. Među onima koji imaju duple funkcije u pokrajinskom parlamentu su i potpredsednik Skupštine Vojvodine Siniša Lazić, koji je i predsednik Skupštine opštine Sombor, kao i poslanik SPO Milan Đukić, koji je istovremeno i član Gradskog veća za obrazovanje Novog Sada. Đukić je za Radio 021 najavio da će zadržati poslanički mandat, a da će ostavku u Gradskom veću podneti u septembru.

U sukobu interesa su i poslanici koji su direktori javnih preduzećaa. Među takvima je šef poslaničkog kluba “Za evropsku Vojvodinu” Borislav Novaković (DS), jer je i direktor novosadskog Zavoda za izgradnju grada. Predsednik poslaničke grupe LSV Branislav Bogaroški je direktor GSP u Novom Sadu. Poslanik Srboljub Bubnjević (DS) je direktor JKP “Lisje“.

(Radio021, Blic)

Podelite ovu stranicu!