Egereši: Očekujem da uskoro dobijemo saglasnost za kancelariju u Briselu

„To je ono što želimo i očekujem da u naredna tri meseca dobijemo saglasnost Vlade Srbije i konačno otvorimo kancelariju u Briselu“, rekao je Egereši građanima Kule

22. mar 2011

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas u Kuli da očekuje da će Vojvodina uskoro dobiti potrebnu saglasnost Ministarstva spoljnih poslova Srbije za otvaranje Kancelarije Vojvodine u Briselu.
Egereši je građanima Kule na manifestaciji „Dan otvorenih vrata Skupštine Vojvodine – U susret građanima“ rekao da u Evropskoj uniji više od 200 regija i gradova imaju svoje kancelarije, sa jasnim interesom da lobiraju za svoje sredine.
„To je ono što želimo i mi. U tom pogledu očekujem da u naredna tri meseca dobijemo saglasnost Vlade Srbije i konačno otvorimo kancelariju u Briselu“, rekao je Egereši, a prenosi pres služba Skupštine Vojvodine.
On je građanima predstavio i neke od ključnih aktivnosti u Vojvodini koje se sprovede na promociji tolerancije i skladnog suživota i prevencije incidenata zasnovanih na verskoj ili nacionalnoj osnovi.
„Cilj nam je da jačamo međusobno poverenje građana i jačanje poverenja građana u institucije“, naveo je Egereši i dodao da Opština Kula, kao višenacionalna i multikulturalna, predstavlja pravu sliku Vojvodine.
Predsednik Opštine Kula Svetozar Bukvić predstavio je rad i funkcionisanje opštinske uprave, ističući zadovoljstvo što je Kula, prema ocenama ombudsmana, jedna od najtolerantnijih opština u Vojvodini u kojoj složno živi 24 nacionalne zajednice.
Pored sastanka sa čelnicima opstine, Egerši je danas razgovarao sa predstavnicima političkih organizacija, crkvenih velikodostojnika, javnih i privatnih preduzeća, škola i drugih institucija značajnih za ovu sredinu.
Građani su ukazali na to da je Opština Kula nekad bila peta po razvoju u Vojvodini, ali da je danas ovu opštinu muči nezaposlenost i nedovoljna iskorišćenost privrednih kapaciteta.

(Autonimija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga