Egereši: Ne dozvolimo da nas vrate u prošlost

Predsenik vojvođanske skupštine smatra da je moguć rast evroskepticizma u Srbiji zbog prolongiranja dobijanja statusa kandidata

11. dec 2011

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši ocenio je da jedna od posledica prolongiranja dobijanja statusa kandidata može biti gubljenje poverenja građana u evropsku budućnost Srbije.
„U ovom trenutku je ključno da ne dozvolimo da splasne entuzijazam onog dela našeg društva koje je nedvosmisleno opredeljeno ka evropskim integracijama i vrednostima. Ne smemo dozvoliti da antievropski orijentisane snage iskoriste ovu tešku situaciju za širenje evroskepticizma i vrednosti koje nas šalju u prošlost a ne u bolju budućnost, koja jeste u Evropskoj uniji“, poručio je Egereši.
On je istakao da će Skupština Vojvodine nastaviti da vodi jasnu evropsku politiku očuvanja višenacionalnog i multikulturalnog identiteta Vojvodine i aktivne međuregionalne saradnje
Egereši, koji učestvuje na Međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima u Banjaluci, razgovarao je sa poslanicom Evropskog parlamenta i izvestiocem za Bosnu i Hercegovinu Doris Pak o važnosti inteziviranja promovisanja evropskih standarda i evropskih integracija u Srbiji, saopšteno je iz njegovog kabineta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga