Egereši i Đukić-Dejanović zadovoljni saradnjom

Egereši je predsednici Skupštine Srbije poklonio zastavu Vojvodine, značke i plaketu sa grbom Pokrajine

31. mar 2012

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović i predsednik Skupštine Vojvodine Ssnador Egereši ocenili su danas u Novom Sadu da je saradnja dva parlamenta protekle četiri godine bila uspešna i da može poslužiti za primer drugima.

Egereši i Djkić-Dejanović su na konferenciji za novinare u Skupštini Vojvodine rekli da su dva parlamenta međusobnom saradnjom doprineli političkoj stabilnosti u zemlji i ujedno poželeli da sledeći sazivi dvaju skupština imaju makar ovakvu saradnju.

„Ove dve skupštine su za poslednje dve godine doprinele političkoj stabilnosti u zemlji“, rekla je Djukić-Dejanović i dodala da su dva parlamenta svojim aktivnostima doprineli ubrzavanje procesa evro-integracija Srbije.

On je podsetila da je obaveza dva parlamenta da budu u funkciji i dobro sarađuju sve dok se ne konstituišu novi skupštinski sazivi.

Egereši je rekao da je Djukić-Dejanović uvek bila otvorena za saradnju i spremna da izađe u susret nastojanjima Vojvodine, kao što je bio proces usvajanja Statuta Vojvodine.

„Uvek nam je pomagala, posebno kada je bilo najteže, a treba reći da smo mnogo toga zajedno uradili i na međunarodnom planu. Zzelja mi je da u narednim sazivima ova dva parlamenta imaju bar ovakvu saradnju“, rekao je Egereši.

Na kraju obraćanja novinarima Egereši je predsednici Skupštine Srbije poklonio zastavu Vojvodine, značke i plaketu sa grbom Pokrajine.

„Predajem vam ovu zastavu Vojvodine koja simboliše stub zajedničkog života svih naroda koji u njoj žive“, rekao je Egreši.

U toku dana u Skupštini Vojvodine održana je i manifestacija „Dan otvorenih vrata”, na temu „Srbija i Vojvodina nakon kandidature”.

Pored Slavice Djukić-Dejanović i Ssandora Egerešija, okupljenim građanima se obratio i predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Laslo Varga.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga