DZVM poziva na jedinstvo mađarskih stranaka, bez SVM-a

Teške reči na račun SVM-a

29. jan 2014

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) pozvala je ostale stranke te nacionalne zajednice, izuzev Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), na dogovor oko zajedničkog izbornog nastupa na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji.

SVM, najveća stranka vojvođanskih Mađara, ranije je saopštila da će na izbore izaći samostalno. Ta stranka je parlamentarna, za razliu od ostalih stranaka vojvođanskih Mađara.

DZVM je pozvao na razgovore o zajednickcom nastupu Demokratsku stranku vojvođanskih Mađara, Mađarski građanski savez, Pokret mađarske nade i Mađarsku partiju sloge, prenosi portal Vojvodina danas (www.vajma.info).

„Saradnja mađarskih stranaka je neophodna u kontekstu početka pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, kao i zbog proglašenja neustavnim više odredaba Statuta Vojvodine i Zakona o nacionalnim savetima od strane Ustavnog suda Srbije“, naveo je DZVM.

Ta stranka je optužila SVM da „u ovom teškom vremenu punom izazova za Mađare u Južnim krajevima ne razmišlja o slozi i zajedničkom nastupu“.

(Autonomija/Vajdasag Ma

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga