Džez festival u Inđiji deveti put

Kao prateći program festivala publici će biti predstavljena izložba "Džez skice"

26. nov 2015

Na 9. džez festivalu u Inđiji, koji se ove godine održava 27. i 28. novembra u organizaciji Kulturnog centra Inđija a pod pokroviteljstvom opštine Inđija nastupiće neki od najboljih džez bendova Srbije danas – „Ijot“ iz Niša, „Fiš in Oil“ i „Nejkid“ iz Beograda.

Kao prateći program festivala publici će biti predstavljena izložba „Džez skice“ čiji je autor poznati džez kritičar Vojislav Pantić.

Džez festival u Inđiji održan je prvi put 2006. godine. Nastao u cilju popularizacije i promocije džez scene Srbije, tokom svojih prethodnih izdanja Inđiji je pored najznačajnijh džez muzičara Srbije predstavio i mnoge inostrane.

Festival se održava u prostoru Kulturnog centra Inđija, nekadašnjeg Sokolskog doma.

Zanimljiv podatak je da je Sokolski dom Inđije otvoren 28. maja 1939. godine nastupom Džez orkestra Sokolskog društva Beograd. Nakon rekonstrukcije 2003.godine otvoren je moderni Kulturni centar. U periodu 2003 / 2007. Kulturni centar Inđija svoje delatnosti obavlja u sklopu Narodne bibiloteke „Dr Đorđe Natošević“, da bi 2007. godine, odlukom SO Inđija, Kulturni centar dobio status samostalne ustanove.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga