Dveri: Sprema se vojvođansko proleće

Dveri tvrde da postoji i "Priručnik za pružanje građanskog otpora"

06. nov 2012

Pokret Dveri saopštio je danas da se priprema „vojvođansko proleće“, odnosno da su u pokrajini u toku aktivnosti na odvajanju Vojvodine od Srbije, zbog čega je navodno formirana organizacija „Vojvođanski otpor“.

Dveri su u saopštenju za javnost navele da je „Vojvođanski otpor“ trenutno aktivan na internetu i da je promovisao i „Priručnik za pružanje građanskog otpora“, koji sadrži uputstva kako „minirati“ institucije Srbije u Vojvodini.

„U priručniku je moguće naći uputstva za izbegavanje poreza, plaćanje računa, provociranje policijskih službenika, šifrovano pisanje i konspirativno organizovanje. Naročito je istaknuta finansijska podrška stranih centara moći“, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da se u priručniku spominje „vojvođanska crkva“, „vojvođanska republika“ i ocenjuje da je u pitanju „politički ekstremizam koji teži stvaranju unitarne vojvođanske nacije“.

Dveri su zatražile od bezbednosnih službi da u najhitnijem roku procesuiraju pomenute aktivnosti i najavile da će „još snažnije“ nastaviti kampanju za ukidanje autonomije Vojvodine.

Dveri su uz saopštenje dostavile i sporni „priručnik“, u kojem je kao simbol „Vojvođanskog otpora“ prikazana pesnica u čijoj se pozadini vijore zastave Vojvodine.

„Priručnik“ počinje sloganom „Sloboda za Vojvodinu!“.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga