Dveri opet optužuju Vojvodinu za separatizam

Nova paranoja kleronacionalističkog uma

15. sep 2013

Ako je neko mislio da se situacija oko optužbi za „vojvođanski separatizam“ smirila, grdno se prevario. Probudio se iz letnjeg dremeža, a ko bi drugi, nego prethodnica svakog napada na Vojvodinu, tzv. pokret Zv.., pardon – Dveri, i dao na znanje:

Pokret Dveri oštro osuđuje odlazak delegacije Skupštine Vojvodine na konferenciju „Vojvodina: izazovi demokratske konsolidacije demokratije“ u Evropskom parlamentu u Briselu ističući da je pozadina svega stvaranje nove klime oko daljeg odvajanja Vojvodine od Srbije.

U saopštenju za javnost Pokreta Dveri ističe se da su politički manevri lidera Lige-socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da od Vojvodine stvori državu propali, te da je Brisel odlučio da „na scenu postavi nove glumce sa starim ulogama“.

Delegaciju Skupštine Vojvodine predvodi predsednik Skupštine Ištvan Pastor, koji je izjavio da je suština konferencije traženje mesta i uloge AP Vojvodine u smislu regionalnog razvoja, a sve u korist ulaska Republike Srbije u Evropsku Uniju.

Dveri pitaju zbog čega je tema konferencije Vojvodina, ako odlazak delegacije AP Vojvodine u Brisel predstavlja podršku ulasku Srbije u EU.

Takođe, Dveri zanima i šta krije naziv konferencije, koji govori o „demokratskoj konsolidaciji autonomije“, te u kom pravcu Brisel želi da „Vojvodinu demokratski konsoliduje“.

U Dverima smatraju da ova dešavanja previše liče na već viđen scenario na Kosovu, te da izgleda da će novi uslov za ulazak Srbije u EU, osim predaje Kosova i, odobravanja Parade ponosa, prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, prodora GMO semena i hrane na naše tržište, uvođenja seksualnog obrazovanja u škole, prodaje Telekoma, biti i stvaranje nove države na prostorima severne Srbije i dalje razbijanje Srbije.

Dveri navode da dolazak na konferenciju evropskog parlamentarca Jelka Kacina, za koga su oni zbog kontinuirane političke delatnosti protiv interesa države Srbije odavno tražile da bude proglašen za „persona non grata“ u Srbiji, svedoči o lošim namerama, te da o svemu što su unutrašnja politička pitanja države Srbije treba razgovarati unutar njenih granica.

I, tako… Ima još, ali i ovo je već previše i prenaporno za čitanje. Sve se menja, sem (klero)nacionalista…

(Autonomija/RTV) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga