Dva poslanika DS prešla u SNS, tanji se većina u Skupštini Vojvodine

DS: SNS ucenjuje i kupuje pokrajinske poslanike

02. jun 2014

Dvojica pokrajinskih poslanika vladajuće Demokratske stranke (DS) prešli su danas u redove opozicione Srpske napredne stranke (SNS), saopštio je SNS.

U SNS su prešli Dušan Inđić i Neđeljko Konjokrad, izabrani po većinskom izbornom sistemu u opštinama Stara Pazova i Alibunar, na pokrajinskim izborima 2012. godine.

Izbori za Skupštinu Vojvodine organizuju se po mešovitom izbornom sistemu, tako da se 60 poslanika bira po većinskom, a 60 po proporicionalnom izbornom sistemu.

Nakon što su je danas napustila još dvojica poslanika, Demokratska stranka u Skupštini Vojvodine ima 48 poslanika. Poslanički klub DS je nakon izbora 2012. godine brojao 59 poslanika.

Na ovaj način, dodatno je umanjen broj poslanika vladajuće većine, koja sada ima ukupno 65 od 120 poslanika.

Pored DS-a, u toj vladajućoj koaliciji su i Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara.

DS: SNS ucenjuje i kupuje pokrajinske poslanike

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas opozicionu Srpsku naprednu stranku (SNS) da ucenjuje i kupuje poslanike vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine.

„Skupštinska većina je stabilna, uprkos činjenici da je Srpska napredna stranka otvorila sezonu lova na ljude i da ucenjuje i kupuje poslanike skupštinske većine“, navodi se u saopštenju za javnost DS-a.

Ta stranka je demantovala navode SNS-a da je Dušan Inđić danas prešao iz poslanickcog kluba DS u poslanički klub SNS-a.

„Poslanik Dušan Inđić nije član Demokratske stranke i mnogo ranije je napustio poslanički klub“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Opus
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga