Dušan Petričić: Dobili smo sendvičarsku crkvu

"Na jedan krajnje neprimeren način komuniciraju sa ovom krajnje neprimerenom vlašću"

15. maja 2019

Karikaturista Dušan Petričić ocenio je juče da je šator koji je opozicija postavila u „Slobodnoj zoni“ ispred Predsedništva Srbije u Beogradu, „metafora onoga što se mesecima događa u Srbiji“ i da je kao takav, „i te kako značajan“.

Gostujući u „Dnevniku slobodne Srbije“ u Pionirskom parku, Petričić je ocenio da je „veoma važno“ da se građanski protesti u Srbiji nastave.

„U tom smislu je ovaj šator mnogo važan. Ja ovde dolazim iz sopstvene savesti i obaveze prema samom sebi, jer kada konačno shvatimo da je pošten i čestit odnos prema sebi jedini pravi i istinit korak ka angažovanju velikog broja ljudi, onda smo postigli pravi cilj“, kazao je Petričić a prenela Nova stranka čiji su predstavnici danas bili dežurni u „Slobodnoj zoni“.

Komentarišući obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Saboru SPC u vezi Kosova i Metohije, Petričić je ocenio da je to „dokaz da smo dobili sendvičarsku crkvu“.

„Nikada nisam bio vernik, ali sam poštovao Crkvu i religiju, kao i sve ljude koji se sa pravim stavom bave njom. Konačno smo došli do toga da ova Crkva i ovaj patrijarh na jedan krajnje neprimeren način komuniciraju sa ovom krajnje neprimerenom vlašću. Konačno imamo totalnu konfuziju – patrijarha koji podržava Vučića u nečemu što on hoće, odnosno neće, da uradi, i u toj potpunoj konfuziji je logična informacija koja se danas pojavila kako je Crkva dobila dodatnih 30 miliona“, dodao je Petričić.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga