Dulić: Očekujem sporazumni raskid ugovora sa koncesionarima

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je danas u Novom Sadu da očekuje da se sa konc…

19. jan 2009

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je danas u Novom Sadu da očekuje da se sa koncesionarom, koji je trebalo da izgradi autoput Horgos-Pozega, postigne sporazumni raskid ugovora, bez međunarodne arbitraže.
„Mi arbitražu nećemo tražiti, a od koncesionara, firme Alpina – Por, će zavisiti da li će hteti na taj način da izađe iz čitavog posla“, rekao je on novinarima u Skupštini Vojvodine u pauzi javne rasprave o radnoj verziji zakona o planiranju, građevinskom zemljištu i izgradnji.
Dulić je podsetio da je rok za zatvaranje finansijske kontrukcije od strane koncesionara istekao 31. decembra prošle godine.
„Postoji rok od mesec dana da mi primimo informaciju da li će finansijska konstrukcija biti zatvorena, ili ne, i mislim da se 31. januara stiču svi uslovi da se taj ugovor raskine i da se uđe u izgradnju Koridora 10“, precizirao je on.
„Naš plan je da se sa izgradnjom Koridora 10 počne u aprilu mesecu“, najavio je Dulić.
Prema njegovim rečima, u ovom trenutku se intenzivno radi na izradi glavnih projekata za sve putne pravce i na eksproprijaciji, a formirana je i kćerka preduzeće u okviru Javnog preduzeća Putevi Srbije koji su počeli da rade, „tako da su preduzeti svi neophodni koraci kako bi se sa gradnjom počelo, što je pre moguće“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga