Dulić: Za izgradnju pozorišta treba 15-20 miliona evra

"Ne mogu da kažem tačan datum kada će pozorište biti gotovo, ali ću sve učiniti da se to dogodi što pre"

31. avg 2012

Za završetak zgrade Narodnog pozorišta u Subotici potrebno je između 15 i 20 miliona evra, izjavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

„Da bi zgrada bila završena bilo bi potrebno oko 15-20 miliona evra, ali u ovako teškim ekonomskim okolnostima to ne smatram realnim. Zbog toga je i potrebno racionalizovati planove i njih ostvariti“, rekao je Dulić za današnji novosadski „Mađar so“ (Mafyar Szo).

Dodao je da završetak izgradnje pozorišta predstavlja najveći problem i prioritet za rešavanje, pošto je nemoguće urediti centar grada dok ne bude rešen problem pozorišta.

Najavio je da će se u septembru sastati radna grupa, kako bi se uporedila stanovišta u vezi sa problemom pozorišta, jer postoje različiti stavovi o tome kako pozorište treba da izgleda i kolike su potrebe grada.

„Ne mogu da kažem tačan datum kada će pozorište biti gotovo, ali ću sve učiniti da se to dogodi što pre“, obećao je Dulić.

Zgrada pozorišta u Subotici srušena je 2007. godine uprkos protivljenju velikog broja arhitekata i peticije koju je potpisalo 5.000 Subotičana.

Rušenju zgrade bio se usprotivio i Unesko.

(Magyar Szo/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga