- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Dulić: Sve izvesniji razlaz zbog postupaka Gradskog odbora SVM

Gradonačelnik Subotice i funkcioner Demokratske stranke (DS) Modest Dulić optužio je danas Gradski odbor Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) da je krivac za narušavanje koalicionih odnosa između DS-a i SVM-a i da radi na „prekomponovanju“ vlasti u tom gradu, odnosno na istiskivanju DS-a iz vlasti.

Dulić je novinarima rekao da DS u Gradskom odboru SVM-a u proteklih godinu dana nikada nije bila doživljena kao dugoročan partner, već se umesto toga radilo na „prekompoziciji“ lokalne vlasti.

„Svima je jasno da je problem personalizovan, da ima svoje ime i prezime i da nas je to dovelo to sve izvesnijeg razlaza“, kazao je Dulić, ali nije precizirao o kome se radi.

Dodao je da nema problem sa predsednikom SVM-a Ištvanom Pastorom i naveo da se slaže s njim u oceni da u funkcionisanju politike u Subotici postoji problem.

Dulić je rekao da nema problem ni sa ljudima koji su u gradskoj vlasti ispred SVM-a.

„Ali, ne pristajem da tavorimo u uslovima stalne napetosti izazvane nekorektnim odnosima zarad čuvanja privilegija koje politika nekima donosi. Iz ovih razloga neminovno je da DS zauzme stav i formira koaliciju sa partnerima koji su spremni da svoj politički angažman stave isključivo u funkciju interesa grada“, poručio je Dulić.

Dodao je da na pokrajinskom nivou nema problema između DS-a i SVM-a, jer na tom nivou vlasti politiku SVM-a kreira Ištvan Pastor, „čovek velikog političkog iskustva, trezvenosti i političke mudrosti“, kao i potpredsednik DS-a Bojan Pajtić, „čovek dokazanih političkih i liderskih kvaliteta“.

Predsednik Gradskog odbora SVM-a u Subotici je Jene Maglai, koji je u poslednje vreme često kritikovao DS.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!