Dulić: Statut u Skupštini do kraja marta

Ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da bi Statut Vojvodine i prateć…

04. mar 2009

oliver-dulic.jpgMinistar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da bi Statut Vojvodine i prateći zakon o prenošenju nadležnosti trebalo da se nađu pred poslanicima Skupštine Srbije do kraja marta.
„Pokrajinska skupština će da izvrši pravnotehničku redakciju. Statut je u skladu sa Ustavom i začepiće usta svima koji u nedostatku tema i nesposobnosti da kreiraju nova rešenja i ponude programe za budućnost neprestano plaše građane izmišljajući neprijatelje i potom se boreći protiv njih“, rekao je Dulić u intervjuu za današnje izdanje lista „Politika“.
Dulić je kazao da se polazne osnove Statuta neće menjati, već će se kroz pravnotehničku redakciju definisati stvari koje su u međuvremenu dogovarane između ministarstva i pokrajinskih sekretarijata.
On je istakao da nije istina da je Statutom predviđeno da Vojvodina ima sudsku i zakonodavnu vlast, kao i da se o tome nije razmišljalo.
Upitan kolike probleme stvara Nenad Čanak koji pominje rešenja iz Ustava iz 1974, Dulić je odgovorio da može da se kaže da i sa jedne i druge strane „postoje pajaci koji pokušavaju da iskoriste priliku da na neki način plaše građane“.
„U suštini oni hrane jedni druge“, kazao je Dulić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga