Dulić: Povećati broj policajaca u Subotici

Borba protiv kriminala se ne vodi kroz tabloide, nego tamo gde problem nastaje, gde eskalira, a to je ulica, kao i dobrim sistemom pravosuđa

19. avg 2013

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić najavio je danas da će od ministra policije Ivice Dačića zatražiti da se u ovom gradu poveća broj policajaca kako bi se sprečili incidenti slični onima koji su se desili prethodnog vikenda.

U Subotici su proteklog vikenda brutalno napadnuta dva mladića i jedna devojka, koji su preživeli teško fizičko zlostavljanje, a napadači su i jednog od povređenih pregazili automobilom.

Policija je uhapsila jednog počinioca, dok se za drugim, čiji identitet policija takođe zna, još uvek traga.

“U ovom slučaju posebno brine činjenica da su počinioci dobro poznati policiji i da se radi o povratnicima u izvršenju krivičnih dela koji i pored toga, slobodno šetaju gradom”, rekao je Dulić tokom posete nastradilma u opštoj bolnici u Subotici.

Dulić je kazao da će, osim povećanja broja policajaca, predložiti i „alternativno rešenje” odnosno osnivanje civilne straže.

Kako se navodi Dulić će od ministra pravde Nikole Selakovića zatražiti da se sankcionišu sve sudije koje za ovakve slučajeve ugrožavanja bezbednosti imovine i ljudi izriču kazne koje su manje od zakonskog minimuma.

On je najavio da je u cilju povećanja nivoa bezbednosti u toku postavljanje sistema javnog obezbeđenja na ulicama Subotice, te da se završetak radova očekuje krajem ove godine.

„Na devet lokacija u gradu biće postavljene kamere, a u drugoj fazi ovih radova obezbeićemo još oko 50 lokacija. Radovi druge faze očekuju se sledeće godine, nakon čega će sistema javnog nadzora biti proširen i na vrtiće i škole”, najavio je Dulić.

On je ocenio da od priče o borbi protiv kriminala i korupcije „Subotičani jedino mogu da zaključe da je u proteklih godinu dana nivo bezbednosti značajno snižen, a broj krivičnih dela povećan”.

„Borba protiv kriminala se ne vodi kroz tabloide, nego tamo gde problem nastaje, gde eskalira, a to je ulica, kao i dobrim sistemom pravosuđa”, ocenio je Modest Dulić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga