Dulić: Maglai iznosi neistine o subotičkom pozorištu

Maglai svaljuje odgovornost za nerad gradske vlasti na političke protivnike

11. jul 2014

Bivši gradonačelnik Subotice Modest Dulić ocenio je danas da je izjava sadašnjeg gradonačelnika u ovom gradu Jenea Maglaija o rekonstrukciji lokalnog Narodnog pozorišta frapantna. Dulić je, reagujući na Maglaijev komentar da Ministarstvo kulture u poslednjih nekoliko godina uopšte nije znalo šta se dešava u vezi sa ovim projektom, rekao je da se gradonačelnik Subotice služi neistinama kao političkim trikom.

„Svaljuje odgovornost za nerad gradske vlasti na političke protivnike“, istakao je Dulić.

Dulić je objasnio da je nemoguće da predstavnici nadležnog ministarstva nisu bili do sada upućeni u projekat rekonstrukcije subotičkog Narodnog pozorišta, jer je poslednji dopis ministru Ivanu Tasovcu upućen u oktobru prošle godine.

U njemu se traži sastanak i poziva na ugovor o zajedničkom finansiranju ovoj projekta, koji je zaključen između nadležnih republičkih, pokrajinskih i opštinskih institucija 2006. godine.

Dulić je rekao i da se samo dok je on bio gradonačelnik Subotice u više navrata obraćalo ugovornim stranama.

„Upoznavali smo ih sa ugovornim obavezama i skupštinskim odlukama, koje smo donosili u vezi sa rekonstrukcijom Narodnog pozorišta u Subotici. Obratio sam se tadašnjem premijeru Ivici Dačiću i ministru kulture Bratislavu Petkoviću, i sadašnjem ministru Ivanu Tasovcu.

Prema rečima bivšeg gradonačelnika, odgovor od Dačića i Petkovića nikada nije stigao.

„Tasovac je odgovorio da nema vremena za sastanak i da će se tim pitanjem baviti nekakva radna grupa, iako je rekonstrukcija Narodnog pozorišta proglašena projektom od nacionalnog značaja“, dodao je Dulić.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je juče da Ministarstvo kulture i informisanja, iako je ugovorna strana, nije imalo nikakve informacije kakve odluke su donesene i kakva je projektna dokumentacija pripremljena u vezi sa izgradnjom subotičkog Narodnog pozorišta.

Maglai je tokom razgovora sa ministarkom Zoranom Mihajlović istakao da je razgovarao sa ministrom Ivanom Tasovcem i njegovom saradnicima o nastavku izgradnje i adaptacije Narodnog pozorišta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ups!
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga