Dulić: Jene Maglai je nesposoban i treba da ode

Dulić tvrdi da koalicija SVM-SNS... više nema većinu

14. jan 2014

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Modest Dulić optužio je danas gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija da je „nesposoban“ i da mora da „odstupi“ sa funkcije gradonačelnika.

Dulić, koji je krajem novembra smenjen sa funkcije gradonačelnika, rekao je da je glasanje o budžetu Subotice krajem prošle godine pokazalo da Maglai više ne uživa podršku većine odbornika u lokalnom parlamentu.

On je Maglaija optužio da je krivac zato što u budžetu za ovu godinu nije obezbeđeno dovoljno novca za realizaciju kapitalnih projekata.

„Maglai je čovek koji je pre svega ovu koaliciju formirao sa ambicijom da realizuje svoj životni san. On mora da odstupi sa te funkcije, jer nema viziju razvoja grada, nema plan i program“, rekao je Dulić za Radio Suboticu.

On je ocenio da je za gradonačelnika porazno to što je većina od 48 odbornika s kraja novembra, prilikom glasanja o budžetu spala na svega 33.

U Subotici je krajem novembra formirana koalicija Saveza vojvođanskih Mađara, Srpske napredne stranke i jos snekih manjih stranaka, čime je SVM raskinuo dotadašnje partnerstvo sa Demokratskom strankom.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga