Đukić: U Beogradu nema više političke volje

Bivši predsednik Izvršnog veća Vojvodine Đorđe Đukić kaže da je vojvođanska administracija od svih vlada u…

07. jula 2009

djukic1.jpgBivši predsednik Izvršnog veća Vojvodine Đorđe Đukić kaže da je vojvođanska administracija od svih vlada u Boegradu očekivala više razumevanja kad je reč o spuštanju dela nadležnosti na pokrajinski nivo vlasti. U izjavi za „Dnevnik“ on je ocenio da je prva postpetooktobarska vlada ipak učinila najviše u tom pogledu usvajanjem omnibus zakona, te da nakon toga nije napravljen nikakav pomak.
– Usvajanje omnibus zakon trebalo je da bude prvi korak u definisanju nadležnosti pokrajine, i bila su realna očekivanja da se trenutno u tom pogledu može učiniti mnogo više, posebno zbog činjenice da iste stranke imaju većinu i u pokrajinskoj i u republičkoj skupštini. Zato je neshvatljivo da su ta očekivanja Vojvođana na takav način izneverena da Predlog statuta već mesecima ne može da dođe na dnevni red republičkog parlamenta – istakao je Đukić.
On kaže da to pokazuje i da je problem zapravo u odnosu ključne stranke vlasti prema Vojvodini, što, po njemu, neće bit dobro primljeno u pokrajini.
– S tako ubedljivom većinom na oba nivoa vlasti moguće je uraditi sve za šta postoji politička volja. A koje očigledno nije bilo kad je reč o statutu i zakonu o nadležnostima – ocenio je Đukić.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga