Đukić: Novi Sad će formirati građansku komunu za lečenje

Komune koje rade u skladu sa zakonom i propisima Ministarstva zdravlja čine društvu jednu veliku stvar i mi smo dužni da im pomognemo

14. avg 2012

Član Gradskog veća za socijalna pitanja Milan Đukić izjavio je danas da gradske vlasti nameravaju da formiraju jednu građansku komunu za lečenje bolesti zavisnosti i da nastave da podržavaju sve ostale komune koje rade u skladu sa zakonom.

„Prethodnih dana napravljena je jedna kriva i potpuno pogrešna slika o onome što komune rade. A komune koje rade u skladu sa zakonom i propisima Ministarstva zdravlja čine društvu jednu veliku stvar i mi smo dužni da im pomognemo”, rekao je Đukić na konferenciji za novinare nakon obilaska nekoliko komuna u Novom Sadu i u okolini.

Dodao je da gradske vlasti u Novom Sadu ne žele da zbog ubistva jednog štićenika, koje se desilo u komuni u Centru za odvikavanje od droge „Sretenje” u Joševi kod Jadranske Lešnice, padne senka i na komune koje dobro i po zakonu rade.

On je ocenio da društvo mora promeniti svoj odnos prema osobama koje su se izlečile od bolesti zavisnosti i koje žele pronaći svoje mesto u društvu.

„Ne bavimo se time šta se dešava sa ljudima koji prođu rehabilitaciju, kada treba da se integrišu u društvo”, rekao je Đukić i ocenio da se niko ne bavi ljudima koji su se izlečili od bolesti zavisnosti i koji treba da nastave da žive.

On je danas posetio Centar za rehabilitaciju zavisnika „Zemlja živih” na Čeneju pored Novog Sada, koji radi pod okriljem Srpske pravoslavne crkve.

Obišao je i Rehabilitacioni centar „Raskršće” na Čeneju i Centar „Duga” u Novom Sadu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga