Đukić-Dejanović: Statut Vojvodine uskoro pred poslanicima

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da će se Predlog statuta Vojvodine vrl…

23. juna 2009

sdjdejanovic.jpgPredsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da će se Predlog statuta Vojvodine vrlo brzo naći pred poslanicima, zajedno sa predlogom zakona o nadležnostima.
Odgovarajući na poslaničko pitanje na početku današnje sednice, Đukić-Dejanović je rekla da ima informacije da se završava izrada zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine.
Ona je napomenula da Skupština samo daje saglasnost na Statut, dok vojvođanska skupština može da odlučuje o njegovim izmenama.
Poslanik Demokratske stranke Srbije Željko Tomić osvrnuo se na pisanje štampe o tome da će se brisati pojedini članovi Statuta Vojvodine.
On je naveo da su svi rokovi za usvajanje Statuta prošli i upitao vladajuću koaliciju dokle će da „zamajava napaćene građane“.
Poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević tražio je od predsednice Skupštine da opomene ministra energetike Petra Škundrića jer mu već dva meseca ne odgovara na pitanje o povećanju cene gasa.
Đukić-Dejanović je potom zatražila od ministra energetike da odgovori Markićeviću i opomenula sve ministre koji kasne sa odgovorima da njihov odnos prema parlamentu treba da bude korektniji.
Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović pitao je da li je poslanik Demokratske stranke Boško Ristić u sukobu inetresa jer je član Komisije za određivanje kriterijuma za izbor sudija.
Poslanik Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić pitao je koliko državi duguju dnevni listovi Preš, Kurir i Pravda „da bi se moglo videti koliko su nelikvidni, i da bismo mogli da vidimo na koji način se finansiraju i kako uopšte mogu da izlaze“.
On je od Ministarstva pravde zatražio da kaže koliko se sudskih procesa vodi protiv tih novina navodeći da je samo lider LDP Čedomir Jovanović podneo više od stotinu tužbi.
Poslanici su potom počeli razmatranje amandmana na Predlog zakona o komunalnoj policiji.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga