Đukić: Budžet Vojvodine biće manji u 2012.

Đukić je rekao da je urađen nacrt pokrajinskog budžeta za iduću godinu koji će biti "maksimalno realan u postojećim ekonomskim uslovima"

07. dec 2011

Vlada Vojvodine trebalo bi u ponedeljak da utvrdi Predlog budžeta pokrajine za 2012. koji će pred poslanicima Skupštine Vojvodine biti na sednici 21. decembra, izjavio je danas pokrajinski sekretar za finansije Jovica Đukić.

Đukić je novinarima u Skupštini Vojvodine rekao da je urađen nacrt  pokrajinskog budžeta za iduću godinu koji će biti „maksimalno realan“ u postojećim ekonomskim uslovima i nešto manji od ovogodišnjeg, koji je iznosio 61,8 milijardi dinara.

On je kazao da je iz republičkog budžeta Vojvodini od početka ove godine do sada preneto tri milijarde dinara za pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja.

Đukić je naveo da očekuje da do kraja godine stigne još novca za te namene i precizirao da će ta transferna sredstva biti iskorišćena da se što više dugova izmiri građevinskim firmama angažovanim na izvođenju radova u pokrajini.

Prema njegovim rečima, pokrajina je zajedno sa republikom podigla kredit od 2,3 milijarde dinara za namirivanje dugovanja građevinskoj operativi za započete radove u Vojvodini.

Objasnio je da će 40 odsto tog kredita otplatiti republika, a ostalo pokrajina i lokalne samouprave u Vojvodini.

Đukić je odbacio optužbe opozicije o tome da se pet milijardi dinara „viška“ u pokrajinskoj kasi čuva u bankama da bi se onda ta sredstva iskoristila u predizborne svrhe.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga