Dubrovčani skupili potpise za referendum

Ako dođe do raspisivanja referenduma biti će to prvi uspjeli referendum popularnom inicijativom (na zahtjev građana) u Republici Hrvatskoj

10. feb 2013

Dubrovčani su uspjeli skupiti potrebnih osam tisuća potpisa za raspisivanje referenduma o izgradnji apartmanskog naselja uz golf na Srđu, javila je HRT.

Kako je navedeno, od 1. veljače do nedjelje uveče skupljeno je 8.200 potpisa,  što je malo više od zakonski propisanih 20 odsto.  Gradsko vijeće bi, nakon provjere potpisa trebalo da raspiše referendum na kojem će građani odgovarati na pitanje „Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?“

Organizacijski odbor za referendum objavio je da će se potpisi prikupljati do 15. veljače, kako je i prvobitno planirano.

Član Organizacionog odbora Enes Ćerimagić je kazao da, nakon prikuppljenih potpisa, ako dođe do raspisivanja referenduma biti će to prvi uspjeli referendum popularnom inicijativom (na zahtjev građana) u Republici Hrvatskoj.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga