Dubovi: Mediji da sankcionišu govor mržnje prema LGBT osobama na svojim Fejsbuk stranicama

“Zabrinjavaju sve učestalije pojave govora mržnje u komentarima na fejsbuk stranicama pojedinih lokalnih medija”

15. feb 2017

Aktivistkinja za zaštitu ljudskih i LGBT prava u Subotici Jelena Dubovi pozvala je danas pojedine subotičke medije da sankcionišu govor mržnje i širenje homofobije prema LGBT osobama u komentarima na fejsbuk stranicama ovih medija.

Dubovi je rekla za portal Magločistač da “zabrinjavaju sve učestalije pojave govora mržnje u komentarima na fejsbuk stranicama pojedinih lokalnih medija, nerazumevanje i sve negativniji pristup građana prema LGBT zajednici”.

Prema njenim rečima, komentatori na društvenim mrežama “iskaljuju svoje nezadovoljstvo i bes” na pripadnicima LGBT zajednice, osuđuju ih zbog onog što jesu, diskriminišu samo zbog njihove seksualne orijentacije.

“Da postoji izbor, niko ne bi pristao da bude LGBT pod ovakvim uslovima, u državi u kojoj gej osobe nemaju pravo na brak, na slobodu, na zdravstveno osiguranje, na nasledstvo od partnera, na pravo da osnuju porodicu i da imaju decu”, kazala je Dubovi.

Dodala je da se o pravima LGBT zajednice treba govoriti i na nivou institucija i da komentari o siromaštvu, plaćanju poreza, nezaposlenosti građana ne mogu služiti kao kontra argument jer i među ovim ljudima ima onih koji su u društvu izloženi višestrukoj diskriminaciji.

“Neretka je pojava da LGBT osobe ostanu bez krova nad glavom, nakon ‘autovanja’ porodici i da mogu biti višestruko diskriminisani od strane porodice, prijatelja i društva”, smatra Dubovi.

Ona je podsetila da je najlepši osećaj kada smo zaljubljeni i pozvala građane da se ne bore protiv ljubavi, da “ukoliko naša ljubav ne ugrožava nikog, takvu je trebamo i privatiti”.

(Magločistač)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga