DSVM: Bačku Topolu vodi klan Ištvana Pastora

Zahtev za vanredne lokalne izbore

16. dec 2014

Demokratska stranka vojvođanskih Mađara (DSVM) zatražila je da se raspišu vanredni lokalni izbori u Bačkoj Topoli i ocenila da tu opštinu vodi “Pastorov klan”.

DSVM je u saopštenju za javnost oštro kritikovao predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvana Pastora zbog izjave da funkcionere svoje stranke, koji su podneli ostavke na čelne funkcije u opštini zbog optužbi da su sebi isplaćivali velike premije, nazvao “bitnim i neizostavnim”.

“Čega se toliko Pastor uplašio kad je juče žrtvovao svoje ljude, a čega se boji sad kada im se ponovo udvara?“, upitao je DSVM.

Ištvan Pastor je prvo ocenio da su opštinski čelnici iz redova SVM-a počinili “politički i ljudski prekršaj” kad su sebi isplaćivali stimulacije u iznosu većem od prosečne plate u opštini.

Nakon što su podneli ostavke, Pastor je poručio da te osobe smatra “važnima i nezaobilaznima” u daljnjim aktivnostima.

“Radi se o ličnostima i članovima stranke koji zaslužuju ovakvo poštovanje, samim činom prihvatanja odgovornosti za svoje postupke”, rekao je Pastor.

Za novog predsednika opštine Bačka Topola juče je imenovan Gabor Kišlinder, funkcioner SVM-a, novi predsednik Skupštine opštine je Edvin Plohl, takođe iz SVM-a, a SVM je promenio i svoje članove Opštinskog veća.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga