DS: SNS je organizovao aktiviste da dovikuju i prete

Analizom fotografija i snimaka šetnje, utvrđen identitet grupa koje su htele da naprave incidente.

29. okt 2013

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) Novi Sad saopštio je danas da su netačni navodi Srpske napredne stranke (SNS) o „nezadovoljnim građanima“ Novog Sada koji su tokom šetnje DS-a u subotu dobacivali pogrdne parole.

Portparolka gradskog odbora DS-a Jadranka Jovišić pokazala je na konferenciji za novinare fotografije na kojima se, kako je rekla, vidi da su građani koji su dobacivali članovi i aktivisti SNS i drugih stranaka, među kojima i Pokreta socijalista.

Ona je navela da su mediji tog dana preneli priču o „nezadovoljnim Novosađanima“, ali da je DS, analizom fotografija i snimaka šetnje, utvrdila identitet „grupa koje su htele da naprave incidente“.

Slika2A

Slika 1. Nebojša Vukadinović iz Siriga, osoba sa slike 3 preti ljudima uz najgore psovke i uvrede

Slika2

Slika 1a. Aleksandar Vučić u prisnom zagrljaju sa Nebojšom Vukadinovićem iz Siriga koji je pretio koloni iz jednog od obližnjih ugostiteljskih objekata

 

 

 

 

 

 

 

Kako je navela, na nekoliko fotografija se vide ljudi koji su kasnije pronađeni i na stranačkim slikama SNS, a većina njih nije iz Novog Sada, već iz Temerina, Siriga ili Srbobrana.

Slika1

Slika 2. Osoba ispred Gimazije „Isidora Sekulić“ dobacuje i preti učesnicima protesta.

Slika1A

Slika 2a. Ista osoba nosi zastavu Srpske napredne stranke, pretpostavljamo na stranačkom skupu

 

 

 

 

 

 

 

 

Među licima koja su koloni dobacivala prepoznat je i jedan odbornik SNS-a u Srbobranu, kao i zaposleni u javnim preduzećima „Informatika“ i „Gradsko zelenilo“.

Slika3

Slika 3. Gospođa Sofija Milošević, bivša odbornica Radikala, danas članica SNS preti i dobacije funkcionerima Demokratske stranke

Slika3A

Slika 3a. Gospođa Milošević i gradski čelnici u poseti naselju Veliki Rit, 28. oktobra 2013.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadranka Jovišić je postavila pitanje gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, koji je funkcioner SNS, da li je ova slika „izgrednika i pozivanja na incidente“ slika grada koju on podržava i da li su ti aktivisi i članovi SNS došli da to rade po njegovom nalogu.

„Da li on podržava takav model ponašanja? Ko je ove ljude poslao da prete? Da li je Novom Sadu, koji je već poznat po problemima u bezbednosti od kada je Vučević na vlasti, potrebno da neko stranački dolazi da tuče i pravi nerede“, rekla je ona.

Dodala je da je DS u subotu šetao upravo protiv takvih situacija i takvog modela ponašanja, protiv mržnje i netolerancije.

Na šetnji „Ne pristajem“, koju je u subotu 26. oktobra u Novom Sadu organizovao Gradski odbor DS-a, prisustvovalo je više od 5.000 ljudi, a kolonu je predvodio potpredsednik DS-a Bojan Pajtić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga