DSS poredi bombardovanje SRJ i Statut Vojvodine

Članovi i simpatizeri Demokratske stranke Srbije (DSS) postavili su danas na Varadinskom mostu u Novom Sadu transpa…

24. mar 2009

kostunica.jpg

Članovi i simpatizeri Demokratske stranke Srbije (DSS) postavili su danas na Varadinskom mostu u Novom Sadu transparent sa porukom u kojem se poredi bombardovanje SRJ 1999. godine i pokušaj usvajanja novog Statuta Vojvodine.
Transparent je dugačak oko 50 metara i na njemu piše: „1999…bombe tada, statut sada… 2009!!! Cilj ne bira sredstva“.
„Deset godina posle NATO bombardovanja i devet nakon uspostavljanja demokratske vlasti svedoci smo da postoje neki koji žele loše našem narodu i našoj državi i pokušavaju da je destabilizuju na svaki način“, izjavio je predsednik novosadskog odbora DSS Borko Ilić.
Funkcioner DSS je na konferenciji za novinare na Keju žrtava racije u Novom Sadu kazao da je to pre 10 godina bilo mnogo razornije, sa civilnim i vojnim žrtvama, a da se danas to pokušava političkim merama.
„Imamo Predlog statuta koji pokušava da destabilizuje Srbiju, da zemlju rasparča, da je rasturi. Ista je meta i isto odstojanje“, kazao je Ilić.
Prema njegovim rečima, isti oni koji su pre 10 godina insistirali na tome da se Srbija rasturi, insistiraju na tome i danas.
„Videli smo da je NATO agresija kao osnovni cilj imala nezavisnost Kosova i Metohije, koja se desila prošle godine od strane vlasti u Prištini i da isti ti koji su tada predvodili bombardovanje i danas prednjače, kako u priznavanju nezavisnosti Kosova, tako i u pozitivnim ocenama Statuta koji vodi u razbijanje države“, izjavio je Ilić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga