DSS: Jedan čovek, jedna funkcija

Među osam potpredsednika u DSS-a nema više nikog iz Vojvodine i s Kosova i Metohije. To je, kako saznajemo u vrhu stranke…

19. feb 2010

Vojislav KoštunicaMeđu osam potpredsednika u DSS-a nema više nikog iz Vojvodine i s Kosova i Metohije. To je, kako saznajemo u vrhu stranke Vojislava Koštunice, posledica nove organizacione šeme, proistekle iz izmenjenog Statuta koji je usvojen na poslednjoj izbornoj skupštini.
– Svi potpredsednici imaće svoj delokrug za koji će ih zadužiti lider stranke, i zbog toga nisu birani teritorijalno. Za pokrajine će biti zaduženi predsednici PO DSS-a Vojvodine i Kosova i Metohije, Zoran Lončar i Vuko Antonijević. Po novom Statutu DSS-a, oni su po funkciji automatski i članovi Predsedništva stranke – objašnjava naš izvor.
Novina u organizaciji DSS-a je što će se, kako objašnjava izvor „Dnevnika“, tačno znati zašta je ko od najviših funkcionera zadužen i „nema više akumulacije funkcija“. Nova stranačka šema uvela je, naime, princip „jedan čovek – jedna funkcija“, pa je tako i doskorašnji potpredsednik DSS-a iz Vojvodine Borko Ilić zadržao „samo“ funkciju prvog čoveka DSS-a Novog Sada.
Osim predsednika pokrajinskih odbora, u Predsedništvo će direktno po funkciji ući i predsednik IO i direktor stranke. Oni će, kako saznajemo, biti birani na sednici GO DSS-a koja će se održati danas. Predsedništvo DSS-a je s poslednjom Skupštinom prošireno i očekuje se uskoro da za njegove članove Koštunica predloži svog starog saborca Dragana Maršićanina, te Radeta Obradovića i Jovana Palalića. Kako saznajemo, u stranci se traži odgovarajuće mesto i za nekadašnjeg portparola Dejana Mihajlova.
Naš izvor ukazuje na to da je deo stranačkog osveženja izbor Miloša Jovanovića na potpredsedničko mesto, na koje je došao kao Koštuničin savetnik za politička pitanja. Novi „mladi lav“ DSS-a je đak Sorbone i ima diplomu prava i političkih nauka i očito je miljenik lidera narodnjaka.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga