DSS ili ljuljaj me promotivno

Aktivisti DSS-a "obnovili" dečje igralište na Detelinari, a kada su novinari otišli, pokupili opremu i odneli

10. okt 2013

Aktivisti omladine Demokratske stranke Srbije su pre tri nedelje svečano obnovili dečje igralište na Detelinari, međutim, nakon što su novinari otišli sa lica mesta, mladi DSS-ovci su ljuljaške skinuli i odneli.

Boban Karabašević, stanar Ulice Janka Čmelika, kaže da oprema još uvek nije vraćena na igralište, a da je uopšte postavljena samo radi stranačke promocije.

„Ovakav postupak daje povoda za pomisao da su ljuljaške postavljene samo za ‘slikanje’, a onda sklonjene do neke nove prilike, neke nove ‘akcije’, nekog novog ‘slikanja’. Šta god da je po sredi, ostaje činjenica da su deca ostala bez ljuljaški, što baca senku na ovaj događaj“, kaže Karabašević.

Predsednik novosadskog odbora Omladine DSS Marko Tančik za 021 kaže da su ljuljaške skinuli kako bi ih „bolje zavarili“. „Ljuljaške su bile okačene na kuke, pa smo ih odneli da ih zavarimo. Znate i sami da je Detelinara specifičan kraj, i da one ne bi tu opstale ni par dana“, kaže Tančik.

On, međutim, nije odgovorio na pitanje zbog čega su novinari pozvani na svečano otvaranje igrališta kada su znali za nedostatke, već je samo naveo da nije reč o populizmu.

„Garantujem da nije reč samo o stranačkoj promociji, jer smo mi dosta radili na tom potezu“, kaže Tančik za 021, i obećava da će ljuljaške biti vraćene na igralište u narednih nekoliko dana.
Tančik kaže da nisu aktivisti samoinicijativno skinuli ljuljaške, već da su im komšije sugerisale da to učine, jer bi ljuljaške na kukama lako „dobile noge“

Miodrag Sovilj (Radio 021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga