DS:Preti masovni odlazak prosvetara

"Kvalitetno obrazovanje odvaja uspešne od neuspešnih nacija"

01. sep 2017

Demokratska stranka (DS) upozorila je danas da će prosvetni radnici, ukoliko ne dođe do ozbiljnog zaokreta u obrazovnoj politici i odnosu prema njima, sledeći početi masovno da odlaze iz zemlje, putem kolega iz zdravstva.

Potpredsednica DS Tamara Tripić je u saopštenju oštro kritikovala vlast zbog „razorenog sistema obrazovanja“.

„Pretnje otkazima upućene prosvetnim radnicima nisu način na koji se brine o njima, a samim tim i o budućnosti naše dece“, navela je ona.

Dodala je i da „jedino u Srbiji vlast ne zanima što nam đaci sede u pretrpanim odeljenjima iako imamo dovoljno nastavnog kadra“.

„Nakon zdravstvenih radnika, prosvetari su sledeći koji će krenuti masovno da napuštaju našu zemlju, a u tom trenutku ostaće nesagledive posledice“, izjavila je Tripić.

Dodala je da „kvalitetno obrazovanje odvaja uspešne od neuspešnih nacija“ a da će, kako je navela, odnos prema mladima i njihovoj budućnosti odrediće i šanse Srbije da uđe u porodicu savremenih evropskih zemalja.

Potpredsednica DS je naglasila da „prvi školski dan u Beogradu započinjemo sa razrovanim ulicama i razorenim sistemom obrazovanja“.

Ocenila je i da su roditelji, prethodne dane proveli „u jednoj sumornoj atmosferi“ zabrinuti za mnogobroje troškove koje, kako je navela iziskuje besplatno obrazovanje u Srbiji, ali i za školski sistem u kome će se obrazovati naša deca.

„Srbija je po svim parametrima daleko na začelju regiona… dok vlast u Srbiji ukida besplatne udžbenike, u Hrvatskoj se uvode besplatni zdravi obroci za decu“, navela je Tamara Tripić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga