DSHV: Loš izborni rezultat stranaka manjina

"Ispravna odluka o koalicionom nastupu DSHV-a na izborima, jer su stranke nacionalnih manjina u samostalnom nastupu doživele fijasko"

08. maja 2012

Demokratski Savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) ocenio je danas da su skoro sve stranke nacionalnih manjina koje su nastupile samostalno na izborima doživele fijasko zbog čega je, kako ističu, ispravna odluka DSHV-a o nastupu na listi „Izbor za bolji život – Boris Tadić“.

„Pokazala se ispravna odluka DSHV-a o koalicionom nastupu na izborima, jer su na upravo završenim izborima najveći izborni fijasko imale stranke nacionalnih manjina u samostalnom nastupu bez obzira na smanjen izborni cenzus, izuzev najveće i najorganizovanije manjinske stranke Saveza vojvođanskih Mađara“, kaže se u saopštenju tog saveza.

Dodaje se, međutim, da rezultat odnosno, kako se navodi, uspeh koalicije „Izbor za bolji život – Boris Tadić“ neće vredeti ništa ako se masovno ne izađe na drugi krug predsedničkih izbora i podrži kandidatura Borisa Tadića.

Oni navode i da će DSHV u narednom sazivu Skupštine, ukoliko koalicija u kojoj je bude na vlasti, imati svog zastupnika, kao i u Pokrajinskoj skupštini.

Takođe će imati četiri odbornika u Skupštini Subotice, dva u Skupštini Sombora i po jednog u Apatinu, Baču i Sremskoj Mitrovici.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga