DSHV dobio većinu članova Saveta

DSHV i udruženja građana okupljena oko te stranke dobili su 18 mandata, dok je Hrvatska lista za evropsku Srbiju obezbedila 11 mesta u Hrvatskom nacionalnom savetu

06. juna 2010

Na elektorskoj skupštini danas je većinu članova za Hrvatski nacionalni savet osvojila lista predvođena Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini (DSHV).
DSHV i udruženja građana okupljena oko te stranke dobili su 18 mandata, dok je Hrvatska lista za evropsku Srbiju obezbedila 11 mesta u Hrvatskom nacionalnom savetu.
Nosilac liste DSHV Slaven Bačić je rekao da će rukovodeća mesta u Hrvatskom nacionalnom savetu dobiti „oni koji žele da rade“.
„Ne isključujem mogućnost da uprkos većini koju smo osvojili, neke mandate ponudim i članovima veća sa druge liste. Predstoje nam razgovori i posao osnivanja tela Hrvatskog nacionalnog saveta“, rekao je Bačić.
Izbornoj skupštini su prisustvovala 134 od 137 elektora. Mali incident je izbio kada je prilikom legitimisanja elektora utvrđeno da je umesto Marka Leka, koji je bolestan, došao njegov brat blizanac.
Njemu je, kada je to ustanovljeno, uskraćeno pravo glasa.
Na Hrvatskoj listi za evropsku Srbiju izabrano je 11 većnika, a nosilac liste Petar Balažević je šef odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini grada Subotice.
Nosioci obe liste su u ekspozeima ukazali da Hrvatski nacionalni savet mora izgraditi novi imidž, kao i da mora da radi u interesu svih pripradnika te manjinske zajednice.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga