DS zgrožen optužbama za kupovinu glasova

"Gospodin Kurina, jedini Rom u Romskoj demokratskoj stranci, danas je konačno priznao da je počinio krivično delo"

14. feb 2014

Novosadski odbor Demokratske stranke saopštio je danas da je „zgrožen“ tvrdnjama predsednika Romske demokratske stranke (RDS) Bele Kurine da je DS odgovaran za kupovinu glasova na lokalnim izborima u maju 2012. godine i zatražio da se odgovorni za to nedelo procesuiraju.

„Panična potreba da se sakrije istina, da se novim krivičnim delom izbegne pojavljivanje pred sudom za staro krivično delo, jasno govori da Bela Kurina snosi jedinu, najveću krivicu, a da ga podrška Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i selektivna pravda koju ova stranka sprovodi aboliraju od odgovornosti“, navodi se u saopštenju DS-a.

Ta stranka je pozvala nadležne da obaveste javnost ko je kupovao glasove na izborima 2012. godine, i da se, ukoliko su krivci poznati, pristupi njihovom hitnom procesuiranju.

„Gospodin Kurina, jedini Rom u Romskoj demokratskoj stranci, danas je konačno priznao da je počinio krivično delo“, naveo je DS.

DS je još optužio RDS da je kupovala glasove i na izborima za Savet mesne zajednice Bukovac u Novom Sadu, kada je RDS ubedljivo pobedio, iako u tom prigradskom mestu žive samo dve romske porodice.

„Očit primer je i činjenica da je RDS (na lokalnim izborima 2012) u Novom Sadu osvojila šest odsto glasova, iako u Novom Sadu nema ni jedan odsto Roma“, piše u saopštenju.

DS je naveo da je zbog dobrih odnosa koje gaji sa romskom nacionalnom zajednicom u obavezi da ukaže na sve one koji se lažno predstavljaju kao njihovi predstavnici i pritom obmanjuju javnost i čine krivična dela.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga