DS: Zemlja u kojoj parlamentom odjekuju reči mržnje nije demokratska

"Nekažnjavanje je saučesništvo"

16. jula 2019

Demokratska stranka (DS) osudila je danas „atak“ lidera radikala Vojislava Šešelja na novinarku lista Danas Snežanu Čongradin, navodeći da „zemlja u kojoj pravosnažno osuđeni za najteže zločine može u najvišem zakonodavnom telu punim glasom i mandatom ugrožavati slobodu ljudi, vređati neistomišljenike i pretiti gnusno ženama – nije demokratska“.

Navodeći da su i članovi DS-a, „pre svih potpredsednica Aleksandra Jerkov na meti bojovnika provincijalizma, šovinizma i netrpeljivosti“, stranka je u saopštenju zatražila reakciju nadležnih organa i „sankcionisanje propagiranja brutalne ideologije“.

„Zemlja u kojoj parlamentom odjekuju reči mržnje i pozivi na linč nije parlamentarna. Predsednik zemlje može lično da prezire bolje, uspešnije i umnije, ali ne sme da pomiluje dopuštanjem da se aktivizam zasniva na podelama i mizoginiji. Ćutanje je odobravanje, nečinjenje podsticanje,
nekažnjavanje saučesništvo
„, stoji u saopštenju.

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je ranije danas da bi novinarku „Danasa“ Snežanu Čongradin osudio na 20 godina zatvora jer je napisala da je Srbija u Srebrenici počinila genocid.

On je na sednici Skupštine Srbije pogrdno nazivao i vređao Čongradin jer je u današnjem broju dnevnog lista u kome radi objavila reportažu iz Potočara u kojoj je, između ostalog, navela da je novinarka „u državi koja je počinila genocid i koja ni dan danas ne da se nije suočila sa tim, već je celokupno društvo u načelu sve dalje od tog procesa“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga