DS: Zastrašivanje je postalo naša svakodnevica u nevremenu SNS diktature

"Problem je što se navikavamo na ogromnu količnu nasilja "

12. jula 2018

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić ocenila je danas da zvuči neverovatno da policija ni posle godinu dana od obijanja stana novinarke KRIK-a Dragane Pećo nije otkrila ko joj je upao u stan i da tužilaštvu nije dostavila nijedan dokument u vezi sa tim slučajem.

„Slučaj Dragane Pećo jeste pokazna vežba svakom novinaru koji časno i pošteno radi svoj posao šta može da mu se desi ukoliko krene da postavlja nezgodna pitanja na koja režim Aleksandra Vučića nema odgovor“, navela je Rakićeva u pisanoj izjavi.

Ona je ocenila da je od početka bilo jasno da je u pitanju klasično zastrašivanje novinara koji se bavi temama koje zadiru u nešto što je problem za aktuelnu vlast.

„Zastrašivanje ljudi, bilo da su oni novinari, opozicioni političari, ili samo građani koji misle drugačije od političke većine, postalo je naša svakodnevica u ovom nevremenu SNS diktature. Problem je što se navikavamo na ogromnu količnu nasilja koje nas zapljuskuje sa svih strana i što niko i ne očekuje da će slučaj Dragane Pećo biti rešen“, dodala je ona.

Nepoznate osobe upale su u julu 2017. godine u stan novinarke Mreže za istraživanje kriminala i korpcije Dragane Pećo i ispreturale joj stvari a prema njenim rečima, ništa od vrednosti nije uzeto iz tog stana.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga