DS: Zašto Vučić i dalje ćuti o događajima u Kovačici

Da li to znači da će građani biti u obavezi da na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima pokažu svoj glasački listić kontrolorima iz SNS-a

18. nov 2015

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) ponovo je danas zatražio od predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića da saopšti svoj stav o događajima u Kovačici, gde je lokalni čelnik SNS primoravao odbornike da glasaju za smenu vlasti koju je predvodio DS.

DS je u saopštenju za javnost naveo da je lokalni čelnik SNS-a u postupku tajnog glasanja terao odbornike da javno pokažu listić pre nego što ga ubace u kutiju, ili da glasaju na njegovom kolenu.

“Izraze lica poniženih odbornika imala je priliku da vidi cela Srbija, s obzirom da je ovaj snimak emitovan na kanalima mnogih televizijskih stanica, kao i na mnogim portalima”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je upitala Vučića da li njegovo ignorisanje njihovog zahteva znači direktnu podršku ovakvom ponašanju i da li to znači da će građani Srbije biti u obavezi da na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima pokažu svoj glasački listić kontrolorima iz SNS-a pre nego što ih ubace u glasačku kutiju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga