DS: Zašto se Videkanjić bogati na račun građana Kule?

Poslove sa JP sklapa firma rođenog brata odbornika SNS i predsednika te stranke u Kuli

02. okt 2014

Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) u Kuli ponovo je upozorio na nameštene javne nabavke, koje, kako je saopšteno, dobijaju politički podobni pojedinci i visoki funkcioneri stranaka na vlasti.

U saopštenju te stranke se navodi da je firma Molimentum, čiji je direktor rođeni brat odbornika Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika opštinskog odbora te stranke u Kuli  Perice Videkanjića sklopila ugovor sa Javnim preduzećem Zavod za izgradnju u Kuli u vrednosti od skoro tri miliona dinara.

U kulskom DS dodaju i da je da na evidentno nameštenom javnom tenderu Videkanjićeva firma dobila posao sanacije atarskih puteva na teritoriji opštine Kula, odnosno uređenja bankina.

„DS u Kuli podseća da je ista firma ove godine dobila i posao nabavke tucanika za sanaciju atarskih puteva. Krajem prošle godine Molimentumu je dodeljen i posao obavljanja zimske službe na lokalnim putevima“, piše u saopštenju.

Demokrate su iznele podatak i da je, između ostalog i o trošku građana Kule, Videkanjićeva firma u toku prošle godine povećala svoj profit za skoro 11,5 miliona dinara.

„Demokratska stranka upozorava da je ugovor sklopljen pre šest dana u iznosu od skoro tri miliona dinara jasan signal da je SNS u Kuli na izmaku snage i da se svim silama trudi da što brže isprazni opštinski budžet. U prilog tome govore i jučerašnji plakati kojima je bila izlepljena kulska opština, a u kojima nezadovoljni članovi SNS upozoravaju na bahatost Perice Videkanjića“, navodi se u saopštenju kulskog DS.

U toj stranci su postavili pitanje predsedniku Vlade i predsedniku SNS Aleksandru Vučiću da li kulski SNS i dalje ima podršku centrale.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga