DS: Zašto Narodna partija dobija novac?

Da li je mesečni iznos koji Narodna partija dobija “nagrada gospođi Gojković za ogromnu štetu koju je nanela gradu i Novosađanima”?

20. jul 2013

Gradski odbor Demokratske stranke (GODS) u Novom Sadu pozvao je danas nadležne da objasne građanima zašto bivša stranka Maje Gojković – Narodna partija, čije je celokupno članstvo prešlo u Srpsku naprednu stranku (SNS), i dalje iz budžeta dobija 8.000 evra mesečno.

Kako su mediji ranije preneli, osvojeni mandati poslanika na izborima i dalje su osnov za uplaćivanje ove sume mesečno iz republičke kase, iako Narodna partija nema više ni jednog poslanika u Skupštini Srbije.

U saopštenju GO DS postavlja se i pitanje da li je taj mesečni iznos koji Narodna partija dobija “nagrada gospođi Gojković za ogromnu štetu koju je nanela gradu i Novosađanima”.

“Maja Gojković je nanela ogromnu štetu budžetu grada i tako uskratila građanima više vrtića, škola ili zdravstvenih ustanova”, kaže se u saopštenju i dodaje da se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nije oglasio po ovom pitanju te da tako “štiti koleginicu iz predsedništva SNS”.

DS podseća da su više puta ukazali na neophodnost utvrđivanja i sankcionisanja krivaca za štetu koja je nastala potpisivanjem ugovora između preduzeća ATP Vojvodina i grada Novog Sada, koji je potpisan u vreme kada je Gojkovićeva bila gradonačelnica.

“Obrazloženje presude višeg kasacionog suda jasno govori ko je odgovoran za tu štetu. Odbornici DS su više puta predlagali da ova tema bude na dnevnom redu Skupštine grada, ali je vladajuća većina to odbila, stavljajući zaštitu svojih partijskih kolega ispred zaštite građana”, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga