DS: Zašto Maja Gojković nije u pritvoru

"Ona besramno govori o volji građana, poverenju i pravdi"

21. nov 2013

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas visoku funkcionerku Srpske napredne stranke (SNS) i bivšu gradonacelnicu Novog Sada Maju Gojković da je kriva za jednu od najvećih afera u tom gradu i upitao kako je moguće da ona još uvek nije u pritvoru.

„Afera ATP Vojvodina i štetan ugovor koji je Maja Gojković (kao gradonačelnica) potpisala, do sada je koštala građane Novog Sada preko 400 miliona dinara, uništeno je jedno preduzeće i hiljade radnih mesta. Umesto da se nalazi u pritvori, ona besramno govori o volji građana, poverenju i pravdi“, navodi se u saopštenju za javnost.

DS je kritikovao Gojkovićevu zbog izjave da će Ustavni sud osporiti Statut Vojvodine i navoda da će to biti „važan zamajac za političke promene u pokrajini“ i optužio je da u „prljavu politiku“ rušenja legalne i legitimne vlasti u Vojvodini pokušava direktno da umeša i Ustavni sud Srbije.

„To je pretnja i pritisak na jednu od najznačajnih institucija u Srbiji i nastavak piromanske politike rušenja i uništavanja ove zemlje“, poručio je DS, koji je Maju Gojković okvalifikovao kao „političkog nomada“.

Gojkovićeva je bila gradonačelnica Novog Sada u periodu od 2004. do 2008. godine, ispred Srpske radikalne stranke (SRS).

Potom je isključena iz SRS i na lokalnim izborima nastupila je sa grupom građana koju je osnovala. Iste godine osnovala je Narodnu partiju, a krajem prošle godine tu stranku je pripojila SNS-u.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga