DS: Zašto Maja Gojković nije pod istragom?

Na nesreću, ona je bila gradonačelnica Novog Sada

10. feb 2014

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) odbacio je danas ocene visoke funkcionerke Srpske napredne stranke Maje Gojković da je potrebno stso pre raspisati pokrajinske izbore i izrazio čuđenje kako je moguće da ta bivša radikalska gradonačelnica Novog Sada nije odgovarala za aferu „ATP Vojvodina“.

DS je naveo da Maja Gojković „na to nema pravo zbog propusta“ dok je bila gradonačelnica Novog Sada.

„Novosađani pamte Maju Gojković iz vremena kada je bila funkcionerka Srpske radikalne stranke i desna ruka Vojislava Šešelja, haškog optuženika. Na nesreću, u istom periodu, bila je i gradonačelnica Novog Sada“, navele su demokrate u saopštenju.

DS je podsetio da je u periodu u kom je Gojkovićeva bila gradonačelnica, sačinjen ugovor sa ATP „Vojvodina“ koji je Novi Sad koštao više od tri miliona evra, a Vrhovni kasacioni sud je utvrdio da ga je ona potpisala znajući da je ugovor štetan.

„Bivša gradonačelnica danas se od ovog slučaja ograđuje. Utočište je tražila u svim strankama koje su mogle da joj ga pruže i na kraju ga dobila u SNS-u, koji je konačno abolira od krivice dajući joj visoko šesto mesto na listi kandidata za poslanike“, piše u saopštenju DS-a.

Ta stranka dodaje da je time poslata jasna poruka da je borba protiv korupcije selektivna, a pravda u slučaju Maje Gojković nedostižna.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga