DS: Zadovoljni smo što je Mirović preuzeo našu politiku prema manjinama

"SNS sve više prihvata programska opredeljenja DS-a pa je posle evropskog puta izgleda počela da podržava i vojvođanske vrednosti"

15. jul 2016

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da je “sa zadovoljstvom” primio vest da se predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao sa predstavnicima Matice Albanaca u Srbiji i da su dogovorene aktivnosti na unapređenju rešavanja problema Albanaca u Vojvodini.

“Drago nam je da se politika Demokratske stranke i bivše Pokrajinske vlade, a koja je uvek štitila naše sugrađane albanske nacionalnosti, sada prihvata i od onih koji su ranije, u najmanju ruku, bili ravnodušni prema činjenici da su Albanci u Vojvodini uvek bili žrtve političkih tenzija oko Kosova i Metohije”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Podseća se da je bivša Pokrajinska vlada, koju je predvodio DS, finansirala popravku pekara i radnji u vlasništvu Albanaca, čiji su izlozi bili razbijeni u pohodu ekstremnih nacionalističkih grupa, i da je na svaki način izražavala solidarnost s njima.

“Posebno se radujemo činjenici da Srpska napredna stranka sve više prihvata programska opredeljenja Demokratske stranke, pa je posle evropskog puta izgleda počela da podržava i vojvođanske vrednosti. Nadamo se da su ovakva opredeljenja iskrena i da predstavljaju trajnu promenu ponašanja i razmišljanja u odnosu na ranije”, piše u saopštenju za javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga