DS: Vulin se u dodeli sredstava za NVO ugledao na Novi Sad

Vulin delio fantomima novac po ugledu na gradske vlasti u Novom Sadu

05. dec 2014

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) upitao je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića kako je moguće da javnost još uvek ne zna na koji način i po kojim kriterijumima su gradske vlasti podelile sredstva nevladinim organizacijama u tom gradu u 2013. godini.

“Po kojim kriterijumima su, osim bliskosti strankama na vlasti, ova sredstva uopšte dodeljena kao i čija je odgovornost ovako sramno i netransparentno trošenje novca građana Novog Sada. Zaključak je, na žalost, samo jedan: ministar Vulin učio je od najgorih”, navodi se u saopštenju za javnost.

DS je dodao da “zloupotrebe” prilikom dodele novca “fantomskim organizacijama”, kakve danas vrši ministar za rad, zapošljavanje i socijanu politiku Aleksandar Vulin, za građane Novog Sada nisu novost, jer je Vulin “očigledno učio iz iskustva svojih novosadskih kolega”.

Ta stranka je podsetila da je Grad Novi Sad je na konkursima za kulturu organizacijama koje su osnovane nakon smene vlasti koja se desila 12. septembra 2012. godine, dodelio blizu 33 miliona dinara tokom 2013.godine.

DS je u saopštenju za javnost dostavio i detaljnu tabelu onih koji su na konkursu dobili novac i njihovih projekata.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga