DS: Vučiću, Vojvodinu ne možeš da ućutkaš kao svoje nesposobne ministre

“Ukoliko zaista želi da bude sa građanima kada im je najteže, onda bi se Vučić povukao sa političke scene i prestao da uništava zemlju"

15. mar 2016

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas Vladu Srbije da već dva puta za dve godine “potapa” Srbiju, iako je raspolagala sa skoro milijardom evra pomoći, koje su nesebično dali građani i strane institucije.

“Ukoliko zaista želi da bude sa građanima kada im je najteže, onda bi se Vučić povukao sa političke scene i prestao da uništava zemlju, jer građanima Srbije nikada nije bilo ni teže, ni strašnije od trenutka kada je on preuzeo vlast u Srbiji”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je dodala da u periodu od 2006. do 2016. godine Vlada Srbije nije uložila “ni dinara” u nasipe u Vojvodini, što nije sprečilo Pokrajinsku vladu da iz sopstvenih i stranih fondova uloži 3,5 milijardi dinara.

“Ova činjenica nije sprečila Vladu Vojvodine da i 2014. godine i ove godine pruži nesebičnu pomoć građanima Srbije, u hrani, sanitetskom materijalu, opremi i ljudstvu i zaista je žalosna demonstracija nemoći i nesposobnosti Aleksanra Vučića koji sada tu istu vladu proziva. Vučiću, Vojvodinu ne možeš da ućutkaš kao svoje nesposobne ministre”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je Vučić svoje znanje o ekonomiji dokazao činjenicom da je “udvostručio javni dug, šeicima prodao najplodnije oranice, uključujući i ostrva koja služe odbrani od poplava, gazeći pritom i građane i zakone”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga