DS: Vučićeve diskvalifikacije umesto odgovora

Pokrajinski DS poručuje da bi se mogao uvesti princip "Vučićevog pravila"

05. avg 2014

U prenaglašenom isticanju uglavnom nepostojećih rezultata i ponavljanjem već toliko puta obećanih reformskih poteza, a povodom 100 dana rada Republičke vlade, njen predsednik nije propustio priliku da omalovažava svaku kritiku, saopštio je danas pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS).

U saopštenju ove stranke se ocenjuje da kritika koja dolazi iz opozicionih redova „autističnom i prepotentnom“ predsedniku ne odgovara.

Pokrajinski DS dodaje i da je očito da je predsednik Vlade ubeđen da ne mora nikom ništa da toleriše.

„Tako se u komentaru na primedbe i ocene predsednika Demokratske stranke i predsednika Pokrajinske vlade Vojvodine nisu našli odgovori, nego pokušaj diskvalifikacije onoga ko se usudio da snažnom reformatoru nešto i zameri“, navodi se u saopštenju DS.

U reakciji na poziv Aleksandra Vučića u kojem je tražio od Bojana Pajtića da kaže šta je on uradio za prethodnih 100 dana, pokrajinski odbor DS poručuje da bi se mogao uvesti princip „Vučićevog pravila“.

„I da se obaveže svaka stranka, svaki poslanik pa i svaki drugi građanin da pre nego što komentariše rad Vlade, mora prvo da podnese izveštaj o svojim rezultatima i svom ponašanju“, ističu demokrate.

U saopštenju se ocenjuje da je posebno neprihvatljivo da predsednik Republičke vlade poziva Pokrajinsku vladu da mu se baš sada prikažu rezultati.

„Pa valjda ih preko svojih ministarstava prati i podstiče i pomaže rad pokrajinskih institucija“, napominju iz DS.

„Sigurno je da njihovi rezultati u poslednjih 100 dana nisu ispod onoga što se u relativnom odnosu nadležnosti i mogućnosti očekuje od pokrajine u odnosu na republiku“, dodaje se u saopštenju DS.

U ovoj stranci poručuju da bi ti rezultati bili bolji da republička Vlada sa više odgovornosti sarađuje sa pokrajinskom administracijom, da ispunjava svoje Ustavne i zakonske obaveze i podstiče saradnju, umesto, kako se dodaje, naglašene želje da se po svaku cenu prekomponuje vlast u Vojvodini, a prema „nezaježljivim ambicijama SNS“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga