DS: Vučić laže Novosađane

SNS nije odgovorio koja firma će otvoriti 3.000 radnih mesta u Novom Sadu

15. nov 2015

Opoziciona Demokratska stranka (DS) optužila je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da je “ponovo obmanuo” građane Novog Sada najavom da će do kraja godine u glavnom gradu Vojvodine biti otvorena fabrika u kojoj će se zaposliti 3.000 ljudi.

“Vučić je sve svoje poslednje uspehe u manipulaciji masama postigao tako što je dosledno poštovao načelo: što veća laž, to veća verovatnoća da će ljudi poverovati. On očigledno ne vidi razlog da drugačije radi ni u slučaju Novog Sada”, navodi se u saopštenju za javnost DS-a.

Ta stranka je od Vučića i gradonačelnika Novog Sada i funkcionera Srpske napredne stranke Miloša Vučevića zatražila da saopšte naziv firme koja će navodno otvoriti tri hiljade radnih mesta, kao i da kažu čime taj investitor garantuje da će zaista zaposliti tako veliki broj ljudi, u kom roku će ta radna mesta biti otvorena i koliko će to koštati građane Novog Sada.

Novosadski odbor DS-a je ocenio da će, ukoliko Vučić i Vučević uskrate javnost za odgovore na navedena pitanja, biti jasno da je u pitanju još jedna “predizborna bomba” u predstojećoj kampanji za lokalne izbore.

Prema navodima DS-a, otvaranje takve fabrike bila bi lepa vest, ali do kraja godine neće početi ni gradnja tolike fabrike, “a kamoli da će biti otvorena”.

“U preostalih mesec i po dana, koliko je ostalo do kraja ove godine, moguće je napraviti samo maketu fabrike i, eventualno, sklepati neobavezujući memorandum o namerama s nekom firmom koja će pristati da glumi zainteresovanog investitora u još jednom ‘dramskom komadu sa smejanjem i plakanjem’”, piše u saopštenju.

SNS nije odgovorio koja firma će otvoriti 3.000 radnih mesta u Novom Sadu

Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da će nastaviti da se bori za svako novo radno mesto u Novom Sadu, jer je zapošljavanje najvažniji prioritet za taj grad.

SNS u saopštenju za javnost povodom saopštenja Demokratske stranke (DS) koja ih je optužila da obmanjuju javnost u Novom Sadu najavama da će do kraja godine biti otvoreno 3.000 novih radnih mesta i koja je od njih zahtevala da saopšte o kojem investitoru je reč, nije odgovorio na ta pitanja, već je optužio DS da je proizvodio afere dpok je vladao Novim Sadom.

“Oni sada svojim saopštenjima pokušavaju da prikažu Novi Sad kao politički nestabilan grad i time pošalju negativnu poruku stranim investitorima”, ocenio je SNS u saopštenju za javnost i naveo da neće dozvoliti da bude ugrožena investicija “koja će zaposliti 3.000 Novosađana”, pritom ne precizirajući o kakvoj je investiciji reč.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga