DS: Vučić hapšenjima želi da preuzme vlast u Vojvodini

Ko je uopšte Vladimir Jelić, koji ima kuću koja više nalikuje na utvrđenje?

01. dec 2014

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) uputio je danas otvoreno pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, sa porukom da je šef poslaničke grupe DS Borislav Novaković nevin, kao i ljudi koji su u petak uhapšeni zajedno sa njim.

DS navodi da je Novaković uhapšen drugi put zbog štete od 462 miliona dinara koja je načinjena devet meseci nakon njegovog odlaska iz Zavoda za izgradnju grada, i to u mandatu Vladimira Jelića, koji je “desna ruka gradonačelnika Novog Sada”, funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Miloša Vučevića.

DS dodaje da je prvi put Novaković uhapšen za ugovor koji, prema njihovim saznanjima, on nikada nije video i koji je overen njegovim faksimilom.

“Nakon godinu dana i dva meseca pritvora za prvi slučaj nema optužnice, nema ni izvinjenja, ima samo hapšenja svaki put kada se izjalovi namera SNS da sruši većinu u Skupštini Vojvodine”, piše u pismu.

Navodi se da je uhapšena državna činovnica Dragana Živković preduzela sve mere da na vreme i u skladu sa zakonom da upozori Vladimira Jelića da ističe bankarska garancija i da će grad pretrpeti štetu.

“Budžetska inspekcija je ovo i utvrdila, te u zapisniku navela da je ta službenica pripremila svu dokumentaciju za povlačenje novca iz AIK banke, u čijem je poslovnom savetu, gle čuda, upravo sedeo Vladimir Jelić”, upozorava DS.

Dodaje se i da u procesu koji je Novaković dobio protiv dnevnih novina Kurir, novinari navode da su im mesec dana pre hapšenja iz vrha policije diktirali tekst iz već pripremljene i naručene krivične prijave.

“Lopovi ne žive u skromnim stanovima na Bulevaru oslobođenja gde već decenijama živi Borislav Novaković, već u luksuznim vilama sa video nadzorom i bazenom, kao što Vladimir Jelić živi u utvrđenju koje je sagradio preko noći, a njegovi zvanični prihodi ne pokrivaju ni cenu ograde”, piše u pismu.

DS podseća premijera da, ukoliko želi da se bori protiv korupcije, krene od štete od 400 miliona koju je pričinila Maja Gojković i 462 miliona koju je pričinio Vladimir Jelić, a “što se vidi u vilama, luksuznim apartmanima, džipovima i limuzinama funkcionera SNS”.

“O političkom progonu i montiranim procesima već izveštavaju i Evropska komisija i sudije Vrhovnog kasacionog suda, te međunarodne organizacije, a svedoče i novinari. Apelujemo da hitno prestanete da vršite pritike na policiju, oslobodite nevine ljude, pokrenete istragu o imovini funkcionera SNS, njihovih saučesnika i procesuirate ih. Istina se ipak ne može uhapsiti”, poručili su iz DS Aleksandru Vučiću.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga