DS: Vučević obmanjuje javnost

Gradonačelnik Novog Sada tri godine nije "ni prstom mrdnuo" da novac iskoristi za rešavanje stambenog pitanja izbeglica

22. juna 2015

Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević ponovo je svesno pokušao da obmane javnost i da krivicu za sopstveni nerad i neznanje prebaci na prethodnu gradsku vlast, saopštio je danas novosadski odbor Demokratske stranke (DS).

Novosadske demokrate su istakle da je Vučević na folklornoj manifestaciji u Bukovcu izjavio kako su sredstva za izgradnju stanova za izbeglice u Novom Sadu obezbeđena pre osam godina i da bivša gradska vlast nije ništa uradila da ta sredstva iskoristi, što je, kako se ocenjuje u saopštenju, bestidna laž na kojoj bi Vučeviću pozavideo i njegov partijski šef.

U saopštenju DS se objašnjava da su sredstva obezbeđena 2012. godine, ali da gradonačelnik Novog Sada tri godine nije „ni prstom mrdnuo“ da novac iskoristi za rešavanje stambenog pitanja izbeglica i da tek sada, pod pritiskom republičkog Komesarijata za izbeglice, pred predstojeće lokalne izbore, pokušava da pokrene taj projekat.

„Da je Vučević zaista želeo da rešava probleme naših sugrađana koji su u naš grad došli u izbegličkim kolonama, zgrada sa stanovima za izbeglice bi već odavno bila završena, jer 14 miliona evra stoji na raspolaganju Novom Sadu od jeseni 2012, nekako baš od vremena kada je Vučević postao gradonačelnik“, poručile su novosadske demokrate.

U saopštenju DS se dodaje da gradonačelnik Novog Sada lažno optužuje građane Veternika da vode  kampanju protiv izbeglica i da je istina to da Veterničani koji žive u kvartu u kojem treba da se grade stanovi protestuju protiv izmene urbanističkog plana, kojom se, protivno njihovoj volji, menja namena građevinskom zemljištu.

„Građani Veternika nisu ni protiv izbeglica ni protiv gradnje stanova, već samo traže da se poštuju postojeći urbanistički planovi, te da se na placu koji se sada želi iskoristiti za gradnju kompleksa sa 270 stanova urede javne površine i drugi javni sadržaji, kao što je i bilo predviđeno“, piše u saopštenju novosadske DS.

Ta stranka je odbacila i navode da podstiče proteste građana tog dela Novog Sada.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga