DS: Vučević je sramota za Novi Sad, odmah da podnese ostavku

"Vučević je teško obrukao sebe lično, čitavu advokatsku struku i sve građane Novog Sada"

09. dec 2019

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu pozvao je danas gradonačelnika Miloša Vučevića da odmah podnese ostavku na to mesto, jer je “preuzeo posao advokata braće Vučić, počinio krivično delo ometanja istrage i postao saučesnik u pokušaju zataškavanja krivičnog dela proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga”.

“Podnošenjem prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog mlađeg brata, za koju se unapred zna da će biti odbačena, Vučević je teško obrukao sebe lično, čitavu advokatsku struku i sve građane Novog Sada, zbog čega nema ni zakonsko ni moralno pravo da više i jedan jedini dan provede u Gradskoj kući”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Vučević je danas podneo krivičnu prijavu zbog afere sa poljoprivrednim dobrom Jovanjica kod Stare Pazove, na kojem su otkriveni veliki zasadi marihuane i tone droge spremne za prodaju.

“Vučević je prihvatio ulogu u cirkusu u kojem se ismeva država, sve državne institucije i svi građani Srbije, uključujući i one koji glasaju za Aleksandra Vučića i njegovu korumpiranu Srpsku napredne stranku”, ocenio je DS.

Predsednik novosadskog odbora DS-a Veljko Krstonošić upitao je danas Vučevića da li ga je “bar malo sramota” zbog onog što je uradio i da li će “imati obraza” da se pojavi pred Skupštinom grada ili građanima Novog Sada, pošto je danas “sam priznao da ne radi za njih nego za svoje partijske gazde”.

“Krstonošić je pitao Vučevića zašto nije podneo krivične prijave zbog preprodaje oružja i fabrike Krušik, ili protiv svog savetnika Slobodana Milića Bocare koji je gradu Novom Sadu preprodavao građevinske parcele po višestruko većoj ceni od one po kojoj ih je on sam platio? Zašto mu je bilo važnije da spasava braću Vučić u aferi Jovanjica nego sebe samoga u aferi Bocara, ili ministra policije u aferi Krušik?”, navodi se u saopštenju.

Dodao je da ostaje pitanje da li će i sam Vučević biti predmet nekog sudskog postupka kada prijava protiv predsednika Srbije i njegovog mlađeg brata bude odbačena kao neosnovana, a podneta je da bi bila odbačena.

“Biće zanimljivo da vidimo da li će Vučevićevi partneri iz Lige socijaldemokrata Vojvodine pristati da podele odgovornost sa svojim šefom i za ovu budalaštinu, ili će Vučevićev luping iskoristiti kao povod za raskid koalicije koja upravlja Novim Sadom od 2016. godine i tako pokušati da poprave svoju poziciju uoči lokalnih izbora na koje bi u suprotnom, ukoliko ostane do kraja mandata sa Vučevićem, ušli sa nepodnošljivim teretom saradnje i učešća u najgoroj i najkorumpiranijoj gradskoj vlasti. Za sad su obe opcije otvorene“, rekao je Krstonošić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga