DS: Vučević je anonimni novosadski advokat

SNS: DS i neki mediji se služe izmišljotinama

21. jul 2013

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) oštro je danas kritikovao gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića zbog izjave da je Statut Vojvodine neustavan i ocenio da je on na taj način pokazao „gotovo neverovatno političko i pravničko neznanje“.

DS je u saopštenju za javnost podsetio da Statut Vojvodine nije proglašen neustavnim, već je u maju mesecu vođena javna rasprava pred Ustavnim sudom o inicijativi Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije da taj sud oceni ustavnost i zakonitost pokrajinskog statuta.

Nakon javne rasprave, predsednik Ustavnog suda Dragiša Slijepčević rekao je da se odluka suda o Statutu Vojvodine može očekivati u poslednjem kvartalu ove godine.

DS je Vučevića u saopštenju za javnost nazvao „anonimnim novosadskim advokatom“ i pozvao ga da dođe na neko od predavanja koje na Pravnom fakultetu drži potpredsednik DS-a i pokrajinski premijer Bojan Pajtić, koji je doktor pravnih nauka i nastavnik na tom fakultetu.

DS je Vučevića optužio i da kao gradonačelnik nije u stanju da privuče nijednu investiciju u glavni grad Vojvodine, kao i da je za svoga mandata koji traje desetak meseci zaposlio 600 članova stranaka koje su na vlasti u Novom Sadu.

Ta stranka je optužila gradonačelnika, koji je iz redova Srpske napredne stranke, da ne čini ništa kako bi se kaznili odgovorni za aferu ATP Vojvodina, zbog koje je teško oštećen gradski budžet.

Optužili su ga i da je sklopio koaliciju a gradskom nivou sa predstavnicima Romske demokratske stranke, koje je prethodno optuživao da je izborni cenzus na lokalnom nivou prešla kupovinom glasova birača.

Kabinet gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića sinoć je u saopštenju za javnost optužio predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i njegove saradnike da su odgovorni za donošenje „neustavmog“ Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine.

„… Grad Novi Sad poseduje službu za pružanje besplatne pravne pomoći. Ova služba će svakako zadovoljiti pravničku radoznalost i neznanje članova Pajtićevog kabineta, koji su na primeru Razvojne banke Vojvodine te izradom protivustavnog Statuta APV pokazali da su zaista ‘giganti pravne misli'“, navodi se u saopštenju za javnost.

U sinoćnom saopštenju iz Kabineta gradonačelnika navodi se i da je „svaka ozbiljna pravnička polemika sa Pajtićem nemoguća, budući da se rezultati njihovih poduhvata presuđuju u Specijalnom sudu za organizovani kriminal, ili u Ustavnom sudu“.

SNS: DS i neki mediji se služe izmišljotinama

Srpska napredna stranka (SNS) oštro je večeras kritikovala Demokratsku stranku (DS) i pojedine medije, i optužila ih da su izneli „laži, izmišljotine i neistine“ o gradonačelniku Novog Sada Milošvu Vučeviću, koji je funkcioner „naprednjaka“.

Novosadski odbor SNS je u saopštenju za javnost optužio DS za „nesposobnost i lopovluk“, kao i za „višegodišnje pljačkanje naroda i osiromašenje privrede“.

„Bez imalo stida i srama oni pričaju o radnim mestima, o investicijama, o stranačkom zapošljavanju, jednom rečju o svemu onome za šta je upravo DS zaštitni znak“, navodi se u saopštenju za javnost i dodaje da „prava istine samo može biti jedna“.

SNS je optužio DS i da je odgovoran za „milionski teške afere“ i dodao da su „istina, pravda i poštenje“ nešto što je DS-u strano.

„A to svoje oružje, odnosno, laži, nepravdu i neistinu u javnosti plasiraju preko pojedinih medija kojima je objektivno informisanje jednako blisko koliko je i Vladi Vojvodine blisko poštenje i istina“, piše u saopštenju.

SNS nije naveo o kojim je medijima reč, ali je te „pojedine medije“ optužio da su „istrgli iz konteksta“ jučerašnje saopštenje iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Ta stranka je optužila „pojedine medije“ da „besprizorno i poltronski veličaju zvanje predsednika Vlade Vojvodine“.

„To kod svakog normalnog i dobronamernog čitaoca izaziva gađenje i prezir, ali i autor i nalogodavci tog prepravljanja saopštenja nemaju nikakve veze sa dobronamernošću i od svega dobrog samo dobro znaju da naplate svoj nerad“, navodi se u saopštenju za javnost.

Polemika između gradskih i pokrajinskih vlasti, kao i izmejdu SNS-a i DS-a počela je povodom sporenja oko preduzeća Dnevnik holding.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga