- Autonomija - https://www.autonomija.info -

DS: Vučević i SNS organizovali farbanje fasada u Novom Sadu

Predsednik novosadskog odbora Demokratske stranke Veljko Krstonošić izjavio je danas da su farbanje fasada zgrada u Novom Sadu u boje državne zastave organizovali gradonačelnik Miloš Vučević i Srpska napredna stranka i oceio da se oni tbog toga “očigledno stide, čim neće da priznaju da su to uradili”.

“To je još jedan dokaz da ‘molerske’ akcije pod okriljem noći nemaju nikakve veze ni sa patriotizmom ni sa ‘borbom za trobojku’, kako to prenose lokalni mediji koje uređuju iz Gradske kuće poput portala ‘NS uživo’. Reč je nesumnjivo o pritisku na stanovnike i pokušaju da se ponovo zloupotrebe patriotska osećanja ljudi zarad opstanka na vlasti i slobodi”, ocenio je Krstonošić u saopštenju za javnost.

Upitao je zašto Vučević ne ofarba i zgradu u kojoj živi, ako toliko voli državnu zastavu.

“To su pitanja na koje gradonačelnik treba da odgovori, umesto što se pravi lukav i tobože iščuđava zašto nekom smeta državna trobojka. Zato što dobro znaju šta rade, Vučević i njegovi saradnici kriju snimke nadzornih kamera, jer bismo na tim snimcima svi videli ko su ‘moleri’ i ko im čuva stražu”, kazao je Krstonošić.

Ocenio je da je gradska vlast organizovala “noćno farbanje Limana”, kako bi svima “pokazala svoju moć i ko je jedini gospodar života i smrti u Novom Sadu”.

“Boje državne zastave su izabrane da bi obeshrabrili ljude od protesta, jer se za svakog ko se pobuni automatski kaže da je izdajnik i da mu smeta državna zastava. Konačan cilj ove podvale je da zastraši građane i prisili ih da odustanu od borbe i otpora sadašnjoj vlasti, jer isto tako kako im noću nekažnjeno farbaju zgrade, ‘gospodari’ mogu i da im uđu u stanove i da im otmu njihovu imovinu, proteraju ili urade šta god požele”, ocenio je Krstonošić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!